acz-logo

Inschrijfperiode
zondag 23 oktober 2022 t/m woensdag 9 november 2022
ACZ clubgebouw

Op deze woensdagavond (theorieavond voor de leerlingen) word een bijeenkomst georganiseerd  door ons clublid en instructeur, Eric Schoenmaker.

Het onderwerp is Safety:

Safety lezing ACZ

Een veilige vliegoperatie, dat is de top prioriteit van iedere luchtvaart onderneming en dus ook van onze club en opleiding. Op 9 november zal ik een lezing geven over de invoering van het Safety Management Systeem bij de Aero Club Zeeland.

Naar aanleiding van een recente audit van ILenT is een duidelijk omschreven “Safety Management-systeem” opgezet. Dit wordt niet alleen geldig voor de DTO, maar voor alle leden van de Aero Club. Het Safety Manual zal binnenkort op de website beschikbaar zijn.

Nu zorgt het hebben van een Safety Management Systeem an sich, hoe goed beschreven ook, niet voor veiligheid; dat zijn jullie, onze vliegers! Het veiligheids-kritische werk gaat uiteindelijk door jullie handen.

Waarom dan toch zo’n Safety Management Systeem, we vliegen tenslotte al jaren zonder noemenswaardige incidenten en gelukkig al helemaal zonder accidenten? Hoe gaan we er mee om en wat betekent het in de praktijk?

Daarover dus een interactieve avond, graag zie ik jullie op 9 november,

Met vriendelijke groet,