acz-logo

09:00 tot 23:59 uur
EHMZ

stichting-hoogvliegers

Beste AeroClub Zeeland vrienden!

Op 9 juli aanstaande hopen we de bekende HoogVliegersdag op EHMZ weer te kunnen organiseren.

Het is weer even wennen, na 3 jaren waarin deze dag niet mogelijk was. In 2019 moesten we 2 keer wijken voor de weerssituatie, eerst een hittegolf, bij de herkansing een storm. 2020 en 2021 konden niet doorgaan vanwege ‘Corona’.

Nu zetten we alles op alles om na al die tijd toch echt weer eens een mooie dag te kunnen organiseren, voor al die kinderen en verzorgers, die we het zo zeer gunnen om eens uit te breken uit hun dagelijkse zorg. Waarbij de kinderen natuurlijk échte piloten gaan worden.

Het wordt een mooie dag, met al toegezegde medewerking van vrijwel alle bekende deelnemers. Er komt een Truck-konvooi, en de Douane, Mareschaussee en clowns geven acte de préséance. Ook de HCC-simulatorclub komt weer. Kleine ideeën voor attracties blijven welkom.

Na zo lang niet-kunnen-werken is het voor sommige ondernemers zaak om geleden schade in te halen, daarom zoeken we nog wat praktische zaken, maar dat komt vast goed.

Wel zoeken we (hoe kan het ook anders) nog naarstig naar vrijwilligers en piloten. Ik hoop voldoende vrijwilligers te kunnen vinden, om ook de minder prominente klusjes te kunnen afwisselen, zodat, bijvoorbeeld, op een veraf parkeerterrein het verkeer regelen niet te lang duurt. Qua piloten komt de dag in de tijd vanzelf naar ons toe, maar ook daar is reserve altijd welkom. Nog onlangs vielen op EHEH twee equipes volledig uit, door 1 coronageval en 1 motorpech. Bij voldoende interesse sluiten we af met een BBQ op de Aeroclub.

Dus wie al bekend is met Hoogvliegers kan zich zo aanmelden (code: 1871). Wie nog niet bekend is, kan zich als vrijwilliger op deze Hoogvlieger pagina aanmelden https://ghvd.stichtinghoogvliegers.nl/cgi-bin/ghvd_register.cgi

Piloten kunnen hier óók een account aanmaken, er zijn echter wel wat minimumeisen. Er zijn 150 vlieguren als PIC vereist, en de Stichting geeft er de voorkeur aan, eerst zogenaamde ‘individuele’ vluchten te doen vooraleer deel te nemen aan de hectiek van een ‘grote’ HoogVliegersdag.